Poznate specifikacije novog Nexus 5 smartfona

Kompanija Google je u saradnji sa najverovatnije Motorolom radi na razvoju nove generacije Nexus smartfona, a na sajtu PhoneArena su objavljene i navodne specifikacije uređaja.

nexus_logotip

Prema novim informacijama ovaj model bi trebao imati ime Nexus 5 (2014), iako je bilo naznaka da će ovogodišnji model imati naziv Nexus X. Kao što je već poznato Nexus 5 (2014) će doći sa novim Android L operativnim sistemom koji će, prema navodima ovog sajta, imati naziv Android 5.0 Lion, tako da je moguće da će se saradnja sa kompanijom Nestle nastaviti.

lion-h1Prema screenshot-u objavljenom na PhoneAreni novi Nexus 5 bi trebao imati novi Snapdragon 805 čipset sa 2.7GHz procesorom, identičan onome koji je će se nalaziti u nedavno predstavljenom Samsung Galaxy Note 4 fabletu. Ekran bi trebao imati dijagonalu veličine od 5.2 inča rezolucije 1440 x 2560 px (Quad-QHD), odnosno istu rezoluciju kao i LG-jev G3 ili gore navedeni Samsungov fablet.

Bw8rz--IIAAQgbAOd ostalih specifikacije objavljene su informacije o 3 GB RAM  memorije, 12 MP glavnoj kameri i 2 MP prednjoj kameri.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes