Predsednik Microsofta Bill Gates priznaje da je “Control + Alt + Delete” bila “greška”

     Tokom duge rasprave na Harvardu na 21. septembra, Gates-a su ispitivali o tome zašto su arhitekte PC-a odlučili ići sa kontrolom + Alt + Delete naredbom. On je kazao kako je odluka zapravo napravljena u IBM-u.

“Mogli smo imali jedan taster, ali čovek koji je dizajnirao IBM tastaturu nije nam hteo dati samo jednu tipku,” rekao je Gates. “To je bila greška.”

GatesBill

Taj tip zvani  “Monstrum Žica (GeekWire)”  David Bradley, koji je osmislio izvorni IBM PC. Tokom  20. godišnjice  IBM PC-a,   Bradley je rekao da je do “Control + Alt + Delete” došlo kada su PC arhitekte  “pokušavali rešiti probleme u razvoju sistema.”

Tokom testiranja softvera, često bi se sistem “zamrzavao”, to zahtevalo ponovno podizanje sistema. Kao rezultat toga, Bradley je napravio prečicu, i to ” Control + Alt + Delete”. 

Programerima je”izvorno namenjena da bude kao Uskršnje jaje”, nastavio Bradley, ali do te prečice je doslo kako kaže. “Za pet minuta posla,” rekao je, “Nisam znao da sam napravio buduću kulturnu  ikonu kad sam to radio.”

On se tada našalio i rekao: “Možda sam je ja izmislio, ali mislim da je to poznati Bill.”

“Napravili smo neke vrlo pametan stvari” pri razvoju računara, Gates je rekao prošlog vikenda, ali Control + Alt + Delete nije bio jedan od njih.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes