Predstavljen prvi modularni smartfon na svetu

ITNovosti.rs je već pisao zanimljiv članak o razvoju ZTE modularnog smartfona Eco-Mobius. I sada je kineska kompanija odlučila na CES-u 2014 pokazati kako će koncept izgledati.

Eco-Mobius

Nažalost, na izložbi je bio zatvoren u staklu, pa je bilo nemoguće da ga držite u rukama. Ovo je trenutno ne-radni prototip, ali je se na fotografijama se može zamisliti kako bi mogao funkcionisati.

Eco-Mobius1

Podsetimo, ECO – MOBIUS se sastoji od baze, na koju se pojedinačno umeću moduli. Imaju tri modula – displej, jezgro i bateriju. Takođe, poseban modul je kamera, ali je obezbeđena sa magnetom na jezgru.

Modul displeja se sastoji od same matrice sa zaštitnim staklom, a modul jezgra uključuje procesor, grafički akcelerator, operativnu i korisničku memoriju. Komponente modula jezgra je lako promeniti – samo ga prikanete na magnetnu baznu osnovu. Stoga, snaga uređaja se može lako povećati u nekoliko pomeranja ruke.

Istaknuto je još i da su materijali koji kombinujuc sve mehanizme modula, ekološki, zbog čega i naziv sadrži reč ECO. Ovaj zanimljiv koncept je već uspeo da dobije prestižnu nagradu za dizajn Red Dot Award 2013.

Izvor: The Verge

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes