Predstavljen smartfon Xiaomi Mi 4

Prema očekivanjima kineska kompanija Xiaomi je predstavila svoj novi vodeći smartfon Xiaomi Mi 4. Radi se o sigurno best buy uređaju u svetu, jer za oko 116 evra kupci će dobiti smart telefon sa 5 inčnim ekranom, vrhunskih specifikacija koji je zapakovan u kućište napravljeno od nerđajućeg čelika.
Xiaomi-Mi4Navedeni 5 inčni ekran ima Full HD rezoluciju (1920×1080 px), odnosno gustoću od 445 PPI. Iako neke kompanije su u svoje premium uređaje ugradili najnoviji Snapdragon 805 procesor, Xiaomi se odlučio za nešto stariji Snapdragon 801 procesor na 2.5 Ghz koji se ugrađuje i u Samsungove Galaxy S5 smart telefone.

Kako bi istovremeno korišćenje aplikacija radilo bez zastajkivanja, tu su i čak 3 GB DDR3 RAM memorije, dakle isto kao i kod Sony-evog Xperia Z2 vodećeg smartfona.

Sa zadnje strane se nalazi 13 MP kamera, dok se sa prednje strane nalazi 8 MP kamera za Skype i slične aplikacije. Što se tiče prostora za skladištenje podatka kupci mogu odabrati između dve verzije, one sa 16 GB i one sa 64 GB. Cena 16 GB verzije je 322 dolara, dok je cena 64 GB verzije 400 dolara. Baterija ima kapacitet 3080 mAh.

Dodajmo ovome da Xiaomi Mi 4 će dolaziti sa trenutno aktuelnim Androidom 4.4 KitKat.

Ono po čemu se ovaj smartfon razlikuje od konkurencije je dizajn. Xiaomi je kućište napravio od nerđajućeg čelika, što mu daje dodatnu čvrstoću i veću izdržljivost. Zanimljivo je da uprkos tome uređaj teži svega 149 g što nije mnogo s obzirom da se radi o ovom materijalu.

xiaomi-mi-4-coverMi4 će prvo stići na kinesko tržište, dok bi nakon toga trebao doći na ostala Azijska tržišta poput Hong Konga, Tajvana, Singapura i Malezije. U ostatku sveta, pa tako i u Srbiji, Xiaomi najverovatnije neće direktno prodavati ovaj uređaj, no moći će ga se naručiti on-line, kao što je bio slučaj i sa prethodnim smartfonom ovog proizvođača.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes