Prikazan Samsungov prototip 4K tableta

Najveći Samsungov tablet uprodaji je trenutno model Galaxy Note Pro 12.2. Njegov 12.2-inčni ekran podržava rezoluciju od 2560×1600 piksela (250 ppi). Očekuje se da će Samsung predstaviti sledeće sedmice tablet sa još boljom rezolucijom ekrana.

Prototip uređaja su primetili i fotografisali novinari TechRadar-a. Kompanija Qualcomm je koristila ovaj uređaj za demonstraciju tehnologije LTE gde su emitovali na primer HD prenos teniskog meča na turniru, “Roland Garrosa” u Parizu.

2

Novi tablet ima 12-inčni ekran sa rezolucijom od 3840×2160 piksela (Ultra HD, 4K). Spolja je sličan drugim uređajima mobilne elektronike Samsungove proizvodnje. Na prednjem delu uređaj ima fizičko Home dugme, dok sa strane ima kapacitivne tastere.

Izvor navodi da se sistem ovog prototipa temelji procesoru Snapdragon 801. Ranije je Qualcomm rekao da je prvi mobilni čipset sa punom podrškom za 4K sadržaj će biti sa Snapdragon 805 procesorom. Pojavu tableta temeljenih na svojim čipovima američki proizvođač je obećao pre kraja 2014. Najverovatnije, oni će biti na Samsungovom modelu kako je navedeno u vestima.

H999

12. juna, južnokorejska korporacija je najavila događaj Samsung Galaxy Premiere 2014, koji će se održati u Njujorku. Tamo če se, prema glasinama, predstaviti nova linija tablet računara Galaxy Tab. Na prezentaciji prema informacijama neće biti predstavljanje 4K-modela.

Izvor:

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes