Primary-Net će da zameni PIN kodove sa skenerom otisaka prstiju

News-it_photo_201070_52

 

Primary – Net uvodi Bio-kriptologiju, skener otisaka prstiju za plaćanja i prenošenje datoteka.

Holandska R&D kompanija je predstavila onlajn sistem za identifikaciju pomoću otiska prsta skeniranjem.

Primarz – Net je predstavio svoj “Bio Criptologic ” tehnologiju, tvrdeći da je sigurniji od suparničkog biometrijskog rešenja i moguće je da se ukloni PIN-ovi i lozinke u potpunosti.

Demonstriranje tehnologije u Muzeju nauke u London, Primary – Net izjavio je da za razliku od drugih skenera, Bio-Kriptologija detektuje kada se stvarni prst koristi. Skener koristi da detektuje pomoću IC-a (infrared), na primer, nivo kiseonika u krvi će da spreči lažne otiske.

Kako su ostali skeneri podložni hakerima i krađi stvarnih biometrijskih podatka, Primary – Net skener otiska prsta šifruje informacije o hardveru.

Potvrda identiteta i dešifrovanje se odvija u jednom od tri Primary – Net Data centra. Kompanija navodi da to znači da je nemoguće za hakere da presretnu i da ukradu podatke, ili čak i da pristupe Primary – Net samo informaciji.

Da li ovo zaista radi ?

Kompanija je do sada instalirala ovu tehnologiju na dva uređaja: na njen sistem plaćanja Nexus SmartPay, i na svoj lični skener prsta Primary Pass.

Kompanija je testirala NexusPaz sistem u SAD-u, što omogućava korisnicima da registruju svoj otisak na svojim bankovnim karticama, a zatim kupuju stvari od lokalnih prodavaca sa otiskom njihovog prsta.

Nexus SmartPay je namenjen trgovacima i bankama, Primary-Net takođe nudi individualne Primary Pass skener potrošačima i privredi. Šef komapnije za razvoj Chris Edwards tvrdi da se skeneri mogu koristiti od strane pojedinaca kako bi prenosili datoteke bezbednije ili da bi napravili online transakcije.

Primary Pass je mali, u obliku miša koji lepo prijanja u dlan i priključuje se na USB port računara.

Za razliku od platnih terminala, PrimaryPass uređaji su jedinstveni za svakog korisnika pojedinačno – što znači da bi morali da registrujete biometrijske podatke sa Primary – Net-om, a onda nosite svoj skener sa sobom i možete da ga koristite kad god želite. I dok se biometrijski podaci šifruju na hardveru, stvarne datoteke su šifrovane pomoću standardnog SSL protokola.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes