Problem sa nadogradnjom za korisnike Windowsa 7 i Server 2008 R2

Zadnja nadogradnja koja je stigla iz Microsofta pod oznakom KB3004394 umesto da poboljša, odnosno da ispravi uočene nedostatke, prouzrokovala je nove.

windows update problemDeo korisnika koji je preuzeo spomenutu nadogradnju javlja kako imaju problema sa određenim drajverima među kojima se nalaze i USB 3.0 drajveri. Nadalje problem se odnosi i na nemogućnost instaliranja novih drajvera za grafičke kartice temeljene na AMD i Nvidia rešenjima.

Uz to deo korisnika je prijavio nemogućnost pokretanja Windows Defender i VirtualBox aplikacija, te kako User Account Control stalno „javlja“ greške. Dodatni problem bi mogao biti i taj što KB3004394 nadogradnja onemogućava i daljnji rad Windows Update-a, odnosno daljnje preuzimanje novih nadogradnji.

Probleme sa ovom nadogradnjom je potvrdio i sam Microsoft napomenuvši kako ista pogađa samo računare sa instaliranim Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1 operativnim sistemima. Problem se mogao lako rešiti deinstalacijom sporne nadogradnje, međutim Microsoft se požurio ispraviti grešku, te je izdao zakrpu KB3024777 koja navedene probleme rešava.

Zakrpa bi već trebala biti dostupna kroz Windows Update, ako iz nekoga razloga ipak nije, istu možete i ručno preuzeti preko ovog linka.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes