Procurele specifikacije Microsoft Lumia smartfona

Na Internetu su se pojavile, odnosno procurile su poprilično detaljne specifikacije vezane uz budući Microsoft Lumia smartfon. Sudeći prema specifikacijama Microsoft ovaj put priprema cenovno pristupačni smartfon.

Microsoft LumiaBuduća Lumia bi trebala stići sa ekranom dijagonale 5-inča, te sa rezolucijom od 1280 x 720 piksela. Pokretaće je nešto stariji Qualcomm Snapdragon 200 sa radnim taktom od 1,2 GHz, imaće 1 GB RAM-a, Dual-SIM podršku i 8 GB skladišnog prostora. Kako u današnje vrijeme 8 GB interne memorije i nije više tako puno, Microsoft se pobrinuo da nova Lumia ima i podršku za microSD memorijske kartice maksimalnog kapaciteta 64 GB.

Ova Lumia neće biti jedan od Selfie friendly modela, jer prednja kamera bi trebala imati samo VGA rezoluciju. Kad je u pitanju stražnja (glavna) kamera situacija je nešto bolja – 5 MP. Ostale informacije vezane su uz kapacitet baterije, veličinu i težinu budućeg smartfona. Nova Lumia imaće bateriju kapaciteta 1900 mAh, dimenzije od 140,2 x 72,45 x 9,32 milimetara, te težinu od 145,70 grama.

Čini se da Microsoft sa ovim modelom najpre cilja na mlađu publiku, jer će ista biti dostupna u više boja – standardnoj crnoj i beloj, te plavoj, sivoj, zelenoj i narančastoj boji. Iako je većina specifikacija sada poznata, još uvek nedostaje jedna vrlo bitna, a to je cena uređaja.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes