Procurele su specifikacije budućeg Galaxy S6 smartfona

Nedugo nakon potvrde kako Galaxy S6 smartfon neće pokretati Qualcomm Snapdragon 810, na Internetu su se pojavile i poprilično detaljne specifikacije budućeg Samsung smartfona Galaxy S6.

Galaxy S6Dakle prema njima Galaxy S6 će pokretati Samsungov osmojezgarni i 64-bitni SoC – Exynos 7420, dok će se za što bolji rad operativnog sistema i pratećih aplikacija pobrinuti 4 GB RAM-a. Kad je u pitanju interna memorija, Samsung je takođe široke ruke pa će najmanji model u ponudi imati 32 GB interne memorije. Ponudu će činiti i dva dodatna modela koji će imati po 64 GB i 128 GB interne memorije.

Na zadnjoj strani uređaja biće smeštena 20 MP kamera, dok sa prednje strane možemo računati na kameru od 5 MP, što će posebno pozdraviti ljubitelje Selfie fotografija. Dalje specifikacije ukazuju na to kako Galaxy S6 ima kućište izrađeno kombinacijom metala i stakla. Ekran je 5,1-inčni sa QHD rezolucijom i gustoćom od 577 ppi-a. Od udaraca i ogrebotina štiti ga Gorilla Glass 4.

Baterija je kapaciteta 2.550 mAh, a istu će biti moguće puniti i bežičnim putem. Uređaj se čini idealnim za korisnike koji su stalno u pokretu, jer njima najviše preti mogućnost pražnjenja baterije do nule. U tom slučaju neće morati satima biti uz utičnicu, već će baterija nakon deset minuta punjenja biti spremna za do četiri sata razgovora.

Samsung trenutno sarađuje sa kartičarskom kućom – Visa na vlastitom sistemu mobilnog plaćanja poznatijem još kao Samsung Pay. Ovo je Samsungov odgovor na Apple Pay, a isti bi trebao zaživeti upravo na Galaxy S6 uređaju.

O operativnom sistemu nema informacija, no za očekivati je kako će to biti najnovija Lollipop verzija Androida nadograđena sa TouchWiz korisničkim interfejsom.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes