Prodaja Windows 8.1 tableta 20-30 % ispod očekivanja

Surface Pro Press 1-578-80

 

Prodaja Windows 8.1 tableta u oktobru 20-30 % niža u odnosu na prvobitno očekivanja, uprkos jakim cena i odnosa performansi.

Svi prodavci su se nadali da će izlazak Windows 8.1 operativnog sistema uvećati prodaju tableta do određene mere. Proizvođači su se potrudili da privuku korisnike atraktivnim cenama i jakim specifikacijama, ali izgleda da im nije pošlo za rukom.

Informacije do kojih je došao DigiTimes, ne predviđaju baš dobre rezultate jer prognoziraju pad podaje Windows 8.1 tableta od 20-30 odsto u oktobru. Korisnici i dalje svoju pažnju usmeravaju ka Android modelima, koji nude veliki broj mogućnosti u odnosu na Windows tablete. Čak i kada bi prodavci spustili još cene svojih Windows tableta, Android i PC prodavci bi kao odgovor na to dodatno smanjili cene svojih proizvoda. Izvor DigiTimes citira navode da se istorija ponavlja, jer su se i raniji modeli Windows tableta susretali sa sličnim problemima. Windows 8.1 je zvanično izašao 18. oktobra, a od tada je još nekoliko proizvođača u prodaju pustilo svoje tablete sa ovim operativnim sistemom.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes