Prodato 4 miliona Mac računara u prošlom kvartalu

Apple će zvanične rezultate o poslovanju u prošlom kvartalu objaviti 23. aprila, ali je već sada sprovedeno istraživanje analitičara na osnovu kojeg se procenjuje da je Apple prodao 4 miliona Mac računara u prethodnom kvartalu.

4 miliona Mac računara

Tako da ovo može značiti da su računari treći izvor prihoda kompanije iz Kupertina, sa 12% udela, dok se iPhone nalazi na prvom sa 52%, a iPad na drugom sa 20%. Ove procene kažu da bi Apple u Mac diviziji konačno mogao da vidi rast u poređenju sa istim periodom prošle godine, obzirom da je u slučaju prethodna četiri kvartala, uvek bio zabeležen pad u odnosu na isti kvartal godinu dana ranije.

Ovo istraživanje uzelo je podatke 33 analitičara, odnosno 13 amatera i 20 profesionalaca sa Wall Street-a. Profesionalci su dali procenu od 4,1 milion prodatih Mac računara, dok su amateri nešto blaži sa 4 miliona. Sve u svemu, očekuje se da će Apple prodati oko 2,8% više Mac računara u odnosu na isti period prošle godine, što je minimalan, ali značajan rast, obzirom da tržište računara uglavnom beleži smanjivanje prodaje u odnosu na prethodne periode.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes