Prve fotografije “revolucionarnog” smartfona Geeksphone

Revolucionarni uređaj (Geeksphone Revolution) koji radi sa dva operativna sistema – Android OS i Firefox. Dvostruki sistem – uređaj dizajniran da poveća popularnost mobilnog OS kompanije Mozilla.

Ranije je objavljeno da će kupac moći da biraju kada naručuje telefon koji će operativni sistem, a zatim dodatni sam može dodati. Zajedno mogu funkcionisati Android i Firefox OS.

A sada su se na internetu pojavile prve fotografije novog uređaja.

Geekphone2

 Prema podacima proizvođača, ovo će biti vodeći Firefox smart telefon.

Očekuje se da će Geeksphone Revolution smart telefon posedovati Dual-Core Intel Atom Z2560 procesor sa radnim taktom od 1,6 GHz, 4,7-inčnim IPS displejom rezolucije od 960×540 piksela, 8 megapiksela kamera sa autofokusom, blicem i mogućnošću snimanja Full HD video zapisa. Kapacitet baterije je 2000 mAh, pored toga ima podršku za memorijske kartice. Firefox smartfon zaista poseduje vrhunske performanse, ali u svetu Android to sigurno nije iznenađenje.

geekphone1Uzgred, Intel procesor je odabran sa razlogom, Geeksphone testovi pokazuju prednosti ovog čipa za Firefox OS u poređenju sa Qualcomm.

geekphone3

Očekuje se da će prva serija Geeksphone Revolution u prodaji biti do kraja januara, a cena pametnih telefona u Evropi neće prelaziti 300 evra.

Izvor: mobileGeeks

.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes