Prvi smart telefon sa 2K displejom

Danas u Pekingu je zvanično najavljen smartfon sa najvećom rezolucijom od  2560 x 1440 piksela (Quad HD ili 2K ) – Vivo XPlay 3S . Novina su veoma moćne funkcije i skener otisaka prstiju.

Vivo Xplay3s

Međutim, uklopiti tako visoku rezoluciju u malom ekranu do sada nije uspevalo – uređaj je ima 6 – inčni IPS displej. Zanimljivo je da pre oko godinu dana su počeli da se pojavljuju prvi 5 – inčni uređaji sa Full HD rezolucijom. 

Pored ogromnog super finog displeja( 490 ppi ) novina su najmoćnije funkcije do sada. Poseduje Quad Core Qualcomm Snapdragon 800 procesor (najmoćnija verzija 8974AB ) sa Adreno 330 grafikom. Uzgre , prilikom predstavljanja uredjaja potpredsednik Qualcomm-a, govorio je o prednostima čipa u 2K – smart telefonu. Uređaj je opremljen sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, stereo zvučnici sa podrškom za DTS i napredna 13 – megapiksela kamera sa otvorom od f/1.8.

Vivo Xplay3sa

Veoma mala debljina uređaja ( samo 4,5 mm sa ivicama, 8.68 mm u centru ) utiče na kapacitet baterije. Koristi bateriju kapaciteta 3200 mAh ( isti kapacitet u 5,7 – inčnom Galaxy Note 3 sa ekonomičim Full HD displejom). Nije iznenađenje da je Vivo opremio svoj model sa skenerom otiska prsta (ispod kamere ), koja se koristi, uključujući i za otključavanje uređaj . Operativni sistem – Android 4.3 Jelli Bean.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes