Prvi smart telefon sa instaliranim CyanogenMod-om

Na lansiranju novog flagship-a OPPO je najavio novo partnerstvo sa Cyanogen Inc, i sada vidimo prve plodove ove saradnje – OPPO će objaviti ograničen broj Smartphone Edition N1 sa instaliranim firmware-om CianogenMod. Oni će biti dostupna sledećeg meseca po istoj ceni kao i original » N1.

oppn1

Podsetimo da je CyanogenMod (CM) – custom (third-party) firmware za veliki broj uređaja na Androidu, što Vam omogućuje da se “očisti” Android optimizovana najnovija verzija, lišena beskorisnih aplikacija, a sa velikim brojem podešavanja, uključujući i korišćenje, ogromanog broja tema.

Cyanogen je razvijan od 2009, njen osnivač je američki programer Stiv Kondik, dugo vremena je on razvijao projekat, onda su se pridružili i volonteri. CianogenMod podržava samo omiljene funkcije ljudi koji ga koriste. A sada je Cyanogen dobio 7 miliona dolara za razvoj kapitala kompanije Benchmark Redpoint Ventures koje je postalo pravo komercijalno preduzeće. Njen cilj je da CianogenMod bude treći najpopularniji operativni sistem na svetu, koja prevazilazi Windows Phone i BlackBerry OS.

cyanmod

Zanimljivo je da će verzija CianogenMod – N1 Oppo podržati glavne delove originalnog karaoka smart telefona, uključujući i one u vezi sa njenom Rotacioni. Uređaj će se prodavati u posebnoj kutiji ( vidi sliku gore ) , kompletna će ići stilizovani CianogenMod slučaj.

Važno je napomenuti da će i ostali vlasnici smartphonea Oppo N1 biti u mogućnosti da izaberu operativni sistem po svom izboru – ako žele lako mogu promeniti trenutni firmware sa Androidom 4.2 OS na CyanogenMod.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes