Prvi smartfon sa CyanogenMod-om pušten u prodaju

Prvi smart telefon na svetu sa instaliranim CyanogenMod-om izašao u prodaju. U ovom trenutku, posebna verzija OPPO N1 mogu se kupiti u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama (onlajn prodavnice), ali uskoro će biti proširena prodaje širom sveta.

cyanomod

Prvo specijalno izdanje uređaja dostupano je u beloj boji sa 16 GB interne memorije. Poseduje i dva razlićita poklopca i štaviše, gadžet se prodaje u posebnoj stilizovanoj kutiji. Uključeni je i posebna oprema Bluetooth-O-Click, koji je u suštini daljinski upravljač za kameru smartfona. Sa njim, možete da snimate slike na udaljenosti od 50 metara na smartfonu.

Cena uređaja ista kao u standardnoj verziji 599 dolara.

Podsetimo da je CyanogenMod (CM) – prilagođen firmvare za velikom broju uređaja na Androidu, koji Vam omogućava da dobijete “čistu” optimizovanu najnoviju verziju Androida, i lišeni ste beskorisnih aplikacija sa brojnim opcijama, uključujući i korištenje velikog broja tema.

Važno je da OPPO N1 sa CyanogenMod je overenim od strane Google-a, to znači da će on u početku imati pristup Google Play-u, pored velikog broja usluga ove kompanije.

OPPO N1 je dobio 5,9-inčni IPS ekran sa Full HD rezolucijom ( 377 ppi), koji detektuje dodir rukavice, na primer, obične olovke. U njemu je Quad-core Qualcomm Snapdragon procesor 600 sa radnim taktom od 1.7 GHz, Adreno 320 grafiku i 2GB RAM-a. Nema mogućnosti za proširenje memorije. Dimenzije su mu 170,7 x 82,6 x 9 mm, težina je 213 grama. Kapacitet baterije je 3610 mAh.

Izvor: OPPO

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes