Prvi smartfon sa OS Windows Phone i Android će biti objavljen do kraja godine

Indijska kompanija Karbonn Mobiles, je izvestila da je potpisala sporazum o licenciranju sa kompanijom Microsoft o koristešćenju svojih mobilnih uređaja na operativnom sistemu Windows Phone.

karbonn1

Neobično je da Karbonn Mobiles svoj na smartfon planira instalirati operativni sistem Windows Phone zajedno sa Android platformom. Prvi uređaji sa dva operativna sistema se očekuje da će biti objavljen u julu – avgustu.

Kakva će potražnja Windows-Android smartfona biti među potrošačima je pitanje. S jedne strane, vlasnici tih smartfona će imati poznati PC interfejs Windowsa 8 i pristup brojnim besplatni programima koji se distribuiraju putem online prodavnice Google Play. Međutim, sa druge strane, moraju se održavati dve liste kontakata, najmanje dve podešena profila, itd.

Procenjuje se da je tokom prošle godine širom sveta isporučeno oko 990 miliona smart telefona, rast u odnosu na 2012-tu je 41 % . Na uređajima koji koriste Android ima 781.2 miliona jedinica, odnosno 78,9% . Što se tiče mobilne platforme Windows Phone, on je instaliran na 35,7 miliona smart telefona, što odgovara udelu na 3,6 %.

Izvor: liliputing.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes