Qualcomm predstavlja 64-bitni mobilni čip Snapdragon 410

Američki proizvođač mobilnih čipova Qualcomm je predstavio svoj prvi 64-bitni procesor protivno izjavi o beskorisnosti A7 za iPhone. Snapdragon čipset 410 je dizajniran za upotrebu u smart telefone nezahtevnih korisnika.

Snapdragon-650x305

Snapdragon 410 takođe sprovodi ideju da uvede module Qualcomm 4G LTE u smart telefona za tržišta u razvoju, samo kada se implementira LTE infrastruktura. Qualcomm nudi rešenja koja pružaju mobilnim uređajima pristup bežičnim mrežama. Uskoro konkurs za 4G LTE će se povećati zbog pojavljivanja na tržištu proizvoda Intel, piše izvor CNET.

Qualcomm Snapdragon 410 će dati prednost tržištima u razvoju kao što su Indija i Kin , gde aktivno radi kompanija  MediaTek. 64-bitna rešenja će doprineti nastanku programa koji rukuje velikom količinom podataka, popunjava prostor između mobilnih procesora male snage i procesora koji se koriste u laptop i desktop računarima i serverima. Nažalost, većina mobilnih operativnih sistema i aplikacija još uvek ne podržavaju 64-bitni režim.

Pored 64-bitnog i 4G LTE Snapdragon 410 čipset podržava kameru od 13 megapiksela, 1080p video reprodukciju i Adreno 306 GPU. Čipset je dizajniran za mobilne uređaje koji rade na Android operativnim sistemima i Windows.

Snapdragon 410 je izgrađen korišćenjem 28 nanometarski proizvodnim procesom, koji koristi Qualcomm čipove u svojom velikom brzinom, uključujući Snapdragon 800. Ovaj poslednji se koristi u vodeći smart telefonima kao što su Samsung Galaxy Note 3 i LG Google Nexus 5. 

Prema Qualcomm-u, Snapdragon 410 na platformi smart telefona će koštati oko 150 dolara. Prvi mobilni uređaj pomoću 64-bitnog rešenja Qualcomm, očekuje se da će se u prodaji naći u drugoj polovini 2014. godine.

  

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes