Razer je napravio prvu mehaničku gaming tastaturu

Kompanija Razer je objavila da je razvila prvu mehaničku tastaturu na svetu za upravljanje igricama. Predstavljeno je hardversko rešenje pod nazivom Razer Mechanical Switch.

rzr1

Prema izjavama kompanije Razer, konvencionalni mehanički tasteri su namenjeni prvenstveno za kucanje i pripremu za štampu. Zato je kompanije odlučila početi razvoj od nule i pronaći optimalni dizajn koji je idealan za igranje igrica. Rezultat je bio Razer Mechanical Switches, pružajući precizniju kontrolu u poređenju sa tradicionalnim mehaničkim tasterima.

rzr2

Primećeno je da Razer Mechanical Switches koristi ultra precizne proizvodne tehnologije. Pored toga, koriste se i pozlaćeni kontaktni elementi. Sve ovo obezbeđuje veoma visoku izdržljivost – do 60 miliona pritisaka na taster.

Novi tasteri su dostupni u verzijama zelene i narandžaste boje svetlosti. U prvom slučaju sila pritiska na taster je 50 grama i obezbeđuje audio povratnu informaciju. Narandžasta verzija je nečujna prilikom pritiska i sila pritiska je 45 grama.

Proizvođač Razer Mechanical Switch je angažovana od strane druge kompanije, ali Razer kontroliše proces. Novi mehanički tasteri već se koriste na BlackWidow tastaturama. Tehnologija je dostupna i za strane proizvođače računarske periferije.

Izvor: Razer

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes