Resetovanje i spasavanje zaboravljene Windows 8 lozinke

Resetovanje i spasavanje zaboravljene Windows 8 lozinke možete napraviti ukoliko budete pratili sledeće korake:

1. Preuzmete Hiren’s Boot CD

2. Kada ga preuzmete Narežite ga na disk.

3. Kada ste završili narezivanje diska, potrebno je sada butovati sa tog diska. To ćete uraditi tako što ćete ubaciti disk u CD/DVD Drive i restartovati Vaš računar.

4. Posle procesa restartovanja računara dobićete poruku “Press any key to boot from CD or DVD….” pritisnite bilo koji taster na tastaturi. Ukoliko ne dobijete ovu poruku promenite redosled pokretanja sistema u BIOS-u, tako što ćete staviti da Vam se prvo učitava CD/DVD Drive prilikom pokretanja računara. Ovo možete uraditi prečicom sa F12 ili nekim drugim tasterom koji će Vam biti ponuđen prilikom samog pokretanja računara.

5. Nakon što ste pritisnuli bilo koji taster na tastaturi pojaviće Vam se Hiren’s CD Menu, ovde selektujte Mini Windows XP i pritisnite Enter.

6. Vaš računar će pokrenuti Mini Windows XP, da napomenem da ovo NIŠTA neće instalirati na Vaš računar. Slično je kao Windows XP.

7. Kada uđete na Desktop kliknite na HBCD Menu ikonu. a na sledećem prozoru kliknite na Program.

8. Sa sledećeg padajućeg menija selektujte redom Passwords / Keys => Windows Login => Reset (Windows XP/Vista /7 Password)

9. U NTPWEdit 0.3 prozoru promenite slovo Vašeg diska ” Disk drive letter”. Ja sam naprimer promenio slovo diska u NTPWEdit 0.3 prozoru sa (D:) u (C:) i kliknuo na (Re)open za sve korisnike.

10. Sa liste korisnika selektujete korisnika kome je potrebno da se resetuje lozinka i kliknite na Change Password u drugom prozoru će Vam se pojaviti da upišete svoju novu lozinku. Ovo polje možete ostaviti blanko i obrisati svoju lozinku ili možete upisati svoju novu lozinku.

11. Kada ste ti završili kliknite na dugme OK, a nakon toga na dugme Save Changes i na kraju Exit.

12. Izvadite disk koji ste stavili i restartujte Vaš računar.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes