Sailfish OS se može instalirati na Android smartfon

Sjajne vesti za sve one koji žele probati Sailfish OS, ali ne žele potrošiti 399 € za kupovinu smartfona Jolla. CEO Tom Pienimyaki je obećao da će u budućnosti biti moguće instalirati ovaj operativni sistem na Android smartfone.

sailfishos

Prema rečima šefa kompanije, oni rade proizvodnju pametnih telefona pod vlastitom markom i softverom I sada rade na portiranju Sailfish OS na Android smartfon. Tom Pienimyaki kažw da mnogi vlasnici Android uređaja će želite probati ovaj operativni sistem, ako je besplatno dostupan.

Šef kompanije, rekao je da oni ne planiraju učiniti Sailfish OS koji se naplaćuje. Dobit će doneti razne ugrađeni servisi, aplikacije i oglašavanja.

Setite se da je dizanirani operativni sistem Sailfish OS se temelji na MeeGo OS. Nudi ceo ekran osetljiv na dodir sa interfejsom i podrškom za Android aplikacije.

Smartfon Jolla, radi na ovom operativnom sistemu, krenuo je u prodaju u Finskoj. U skoroj budućnosti će niti dostupan i u 135 zemalja (u svakom slučaju, to obećava proizvođač). Novi smartfon će biti dostupan u 9 različitih boja, kupci takođe mogu kupiti rezervne maske i dodatno ga prilagođavati potrebama.

sailfishOS

Jolla je dobio 4,5-inčni displej sa rezolucijom od 960 x 540 piksela, dual-core Qualcomm Snapdragon procesor 400 s 1,4 GHz i Adreno 305 grafiku, 1GB RAM-a, 16 GB interne memorije, proširive microSD karticama, osnovna kamera sa 8 megapiksela sa autofokusom i blicem, prednja je sa 2 megapiksela, kao i baterija 2100 mAh.

Izvor:GSMArena

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes