Samsung Ativ SE – karakteristike i vreme izlaska

Na internetu se pojavila specifikacija proizvoda i informacija o vremu objavljivanja. Spolja Samsung Ativ SE podseća  na prošlogodišnji vodeću Android model GALAXY S4, ali ona takođe ima karakteristike svog prethodnika – Ativ S – naročito u slučaju kućišta sa brušenim metalom. Mnoge karakteristike su takođe pozajmljene od prošlogodišnjeg Android uređaja.

Samsung Ativ SE

Konkretno, tu je 5-inčni Super AMOLED ekran sa rezolucijom od 1920 x 1080 piksela, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, proširive sa microSD karticom. Glavna kamera je kao kod Samsung Galaxy S4 – 13 megapiksela. Postao tek snažniji za procesor – Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800 sa radnim taktom od 2,3 GHz.

Prema izvorima, Samsung Ativ SE će se pojaviti kod američkog operatera Verizon u aprilu, međunarodno izdanje nije objavljeno još uvek. Zanimljivo je da će uređaj u početku biti pod Windows Phone 8, a ne 8,1 OS. I to usprkos činjenici da se izlazak novog OS-a očekuje sutra. No, to ne znači da će uređaj ostati na staroj verziji OS-a – kasnije Samsung Ativ SE će primati svoje updejte za Windows Phone 8.1.

Izvor: The Verge

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes