Samsung će 2015. godine napustiti tržište klasičnih laptopova?

Prema podacima koje je objavila publikacija DigiTimes, u 2015-toj godini kompanija Samsung će prestati da proizvodi klasične laptopove za Windows. To je zbog činjenice da je korejska kompanija u 2013-toj godini prodala znatno manje ovih uredjaja nego što je planirano.

Samsung-ATIV-Book-6_front81

Prema istom izvoru u 2013-toj godini, kompanija je planirala da isporuči 17 miliona laptopova, ali je prodato samo isporučila 12 miliona jedinica. Prema preliminarnim procenama ove godine, Samsung planira da proda samo 7 miliona jedinica, što je manje za oko 42 % od prošlogodišnje prodaje.

Međutim, to ne znači da je korejski gigant potpuno nestao sa tržišta prenosnih računara. Zaustavljanje prodaje se odnosi na Windows laptopove, jer će se oni usmeriti svoju pažnju na proizvodnju laptopova koji koriste Chrome OS, kao i u proizvodnju Transformer uređaja.

Samsung još uvek nije potvrdio ove podatke, oni tako uverljivo tvrde da će korejska kompaniji nije neophodno da napusti tržište klasičnih laptopova. Pored toga, prema najnovijim glasinama, Samsung radi na stvaranju svojih naočara Galaxy Glass.

Izvor: DigiTimes

.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes