Samsung će predstaviti savitiljivi tablet na MWC 2014 ?

Samsung je nastavio da eksperimentiše sa savitljivim ekranima. Kao što znate, potpuno savitljive mobilne uređaje videćemo na masovnom tržištu do sledeće godine, ali sada Samsung ima zanimljiv razvojni plan, iako je u fazi prototipa.

Jedan od ovih prototipova, prema korejskom izvoru ETNews, Samsung će pokazati tokom izložbe MWC 2014, koja počinje sledeće sedmice.

Samsung-Flexible-Tablet-05

Međutim, u ovom slučaju mi ne govorimo o smart telefonima. Korejski proizvođač planira da pokaže tablet sa ekranom koji se može saviti u sredini pod uglom do 90 stepeni, okrećući ga na ovaj način kao laptop sa virtuelnom tastaturom. Primećuje se da će Samsung ove uređaje proizvoditi samo za određeni krug partnera.

Uzgred, korejska kompanije je već pokazivala ranije svoju viziju uređaja savitljivim u sredini. Ali tada je bilo reči o tablet-laptopu, koji se pretvora u smart telefon ( vidi video snimak ispod ). Novi gadžet će očigledno biti mnogo veći.

 

Poznato je da pre izlazka takvih uređaja na masovno tržište Samsung treba da reši niz ozbiljnih operativnih pitanja. Plan kompanije, koji procureo na internet krajem prošle godine, pokazuje tri faze ekrana – zakrivljeni ( kao u prethodno objavljenom GALAXY Round i LG G Flexu ), sklopivi ( dolazi ove godine ), i konačno rasklopivi. Međutim, na putu sklopivih ekrana su neke tehnološke barijere koje Samsung inženjeri planiraju da prevaziđe krajem 2015. godine.

Izvor: ETNews

Please follow and like us:
5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote