Samsung će prestati da proizvodi Galaxy Alpha

Samsung je sa krajem 2014. godine odlučio napraviti prvi radikalni potez kako bi promenio stvari na bolje u nadolazećoj godini. Prekinuli su proizvodnju Galaxy Alpha uređaja, a sve kako bi Galaxy A5 bio bolje plasiran na tržištu.
samsung-galaxy-alpha-liveIzazvaće kod obožavatelja Samsunga svojevrsnu nostalgiju jer Galaxy Alpha bio je prvi smart telefon napravljen od strane južnokorejskog tehnološkog giganta, a da je imao metalno kućište. Takav dizajn bio je temelj za uspešne uređaje kao Galaxy Note 4, Galaxy A5, Galaxy A3 i Galaxy Note Edge.

No na stranu osećaji, Galaxy Alpha je preskup za specifikacije koje se kriju iza njega, loše se prodavao jer tih 550 do 600 američkih dolara retki su želeli izdvojiti za uređaj čiji procesor ima za današnje vrijeme skromnih 1,8 GHz. Stoga, logičan je ovo potez od strane Samsunga.

Resurse će prenameniti za Galaxy A5, a taj će uređaj ugledati svetlo dana u Južnoj Koreji već krajem januara ili početkom februara sledeće godine. Zanimljivo je i da se Samsung neće ovaj put preceniti i napraviti više no što može prodati. Materijali koje su imali i materijali koji su im sad dostupni sa krajem proizvodnje Galaxy Alpha biće sve, staće sa proizvodnjom kad se materijali potroše.

Osim ukoliko se ne dogodi neko čudo pa se Galaxy A5 krene prodavati neviđenom brzinom i potražnja tržišta bude viša od onoga što se proizvelo. Moguće je da se baš to dogodi jer Galaxy Alpha zapravo je bio test, zato su specifikacije skromnije nego kod najmoćnijih uređaja. Sad dolazi ono pravo, izgledom i performansama. A i pokazaće nam to što se od Samsunga može očekivati dogodine, nastavak lošeg trenda ili zaokret na bolje.

Za poboljšane tržišta se nadamo da će zaokret biti na bolje jer svaka čast kineskim proizvođačima, ali oni nisu globalno prisutni i ne mogu poput Samsunga terati konkurenciju i tržište prema napred.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes