Samsung će sledeće sedmice predstaviti Alpha smartfon ?

Najnovije glasine, odnosno informacije do kojih je došla sammobile ekipa se odnose na mogući datum zvaničnog predstavljanja novog Samsung Galaxy Alpha smartfona. Ako su informacije tačne zvanično predstavljanje bi trebao biti već sledeće sedmice, odnosno u ponedjeljak 4. avgusta.
Alpha smartphoneTog datuma bi konačno trebao biti predstavljen prvi Samsung smartfon koji umjesto plastičnog ima toliko željeno metalno kućište. Iako se metalno kućište najčešće povezuje sa vodećim modelima, Galaxy Alpha bi navodno trebao biti “srednji” model koji bi se po ugrađenom hardveru smestio između Samsung entry i vodećeg modela.

Ekipa sa allaboutsamsung internet stranice pronašla je informacije koje kažu kako će ovaj model stići pod oznakom SM-G850F, ali ne 4. avgusta kako to tvrdi sammobile, već sedmicu kasnije, odnosno u sredu 13. avgusta. Ispod metalnog kućišta nalaziće se Samsungov osmojezarni Exynos 5433 SoC i Mali-T628 grafika. Galaxy Alpha raspolaže sa ukupno 2 GB RAM i 32 GB interne memorije. Početnih 32 GB interne memorije ovaj put je i konačnih 32 GB, jer ovaj model smartfon nema podršku za memorijske kartice.

Zadnja kamera ima rezoluciju od 12 MP i LED blic, dok prednja (selfie) kamera ima rezoluciju od 2,1 MP. Ekran je 4,8-inčni 720p rezolucije, a od naprednih tehnologija Samsung je Alphu opremio senzorom za čitanje otiska prsta, te mogućnošću praćenja brzine otkucaja srca.

Budući da sada imamo dva različita termina vezano uz zvanično predstavljanje Samsung Alphe modela, jedino što nam preostaje je da pričekamo i vidimo čiji su izvori u pravu.  U slučaju da se termin zvaničnog predstavljanja ponovno promeni, na vrijeme ćemo vas obavestiti o tome.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes