Samsung će uskoro proširiti svoju A seriju smartfona sa tri dodatna uređaja

Nedavno se na Internetu pojavila informacija kako Samsung nakon Galaxy Alpha smartfona namerava predstaviti dodatna tri uređaja (SM-A300, SM-A500 i SM-A700) koji će takođe biti deo nove A serije.

Samsung  A

Tim sa internet stranice sammobile došla je do informacija kako će SM-A500 biti prvi model koji će ugledati svetlo dana. Novi SM-A500 smartfon predstavljaće kombinaciju uređaja iz gornje i srednje klase. Naime kućište će biti u potpunosti od metala, koji je do sada bio rezervisan za gornju klasu, dok će ugrađene komponente (hardver) biti pozajmljene od srednje klase smartfona.

Kod ovog modela zadnju stranicu kućišta neće se moći odvojiti od ostatka, što znači da potencijalni kupci neće moći samostalno promeniti ugrađenu bateriju. Takođe ovaj put će izostati čitač otiska prsta, brojač otkucaja srca, te isti neće biti otporan na vodu i prašinu.

Što se ugrađenih komponenti tiče spominje se kako će SM-A500 imati AMOLED ekran veličine 5-inča (1280 x 720), Qualcommo četverojezgarni Snapdragon 400 SoC, 16 GB interrne memorije i bateriju kapaciteta 2330 mAh. Rezolucija glavne kamere biće 8 MP, dok će prednja kamera imati nešto manju rezoluciju od 5 MP.

Početnih 16 GB interne memorije moći će se dodatno proširiti putem standardne microSD memorijske kartice. Međutim ovaj put Samsung namerava isporučiti hibridni slot u koji ćete moći zajedno sa microSD karticom umetnuti i nano SIM karticu.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes