Samsung: Do masovne proizvodnje OLED televizora mora da prodje 3-4 godine

Kompanija Samsung šalje na tržište televizore sa vrlo visokom rezolucijom i još ne veruje da će OLED televizori moći da osvoje istu popularnost kao 4K UHD. Barem za sada.

OLED-TV

Za razliku od 4K televizora koji obećava da osvoji sve slojeve tržišta (model po veoma pristupačnoj ceni koji je trenutno dostupan u prodaji), OLED je tako nešto neće uspeti, jer su troškovi proizvodnje mnogo skuplji.

Izvršni potpredsednik Visual Display kompanije Samsung je rekao da, mora proći tri ili četiri godine pre nego što OLED televizori budu pušteni u masovnu proizvodnju.

S obzirom da je prosečna cena sada OLED televizora oko 9000 evra, ova prognoza ne čudi. Prema najsmelijim predviđanjima, cena opasti ispod prihvatljih 1000 evra.

Uzgred, kao što je razvoj zakrivljenog OLED televizora, kojeg je na poslednjoj izložbi CES 2014 Južnokorejska kompanija predstavila, verovatno da bi se smanjila konačna cena ovih televizora. Za zakrivljene OLED televizore nije teško pogoditi, jer će oni koštati više od konvencionalnog ravnog OLED televizora.

Izvor: Samsung

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes