Samsung Galaxy 10.1 najbrži tablet u ovom momentu

Sa puno različitih tableta na tržištu danas je veoma teško izabrati najprikladniji pod ovim ili drugim potrebama. Cena, veličina ekrana i ukupne performanse su glavni faktori prilikom kupovine gadžeta, ali šta ako su sve tri mere ne stvaraju jedinstvenu harmoniju ? Ovo pitanje je pokušao da odgovori na britanski portal Which?, koji je vršio poređenje performansi i potrošnje (benchmark) sa Geekbench na osam tableta. I rezultati ove studije pokazali su se veoma interesantnim.

Fastest-Tablet

Mnogi od Vas će reći da ćenovi iPad Air, kao i uvek biti van konkurencije. U pogledu performansi baterije, ali i po performansama uređaja iz “Apple” kompanije su na drugom mestu. Dakle, koji je bio najbrži tablet? Najbrži tableta u 2014 ispostavilo se da Samsung Galaxy 10.1 ( 2014 ) Edition, prikupio je 2856 bodova u benchmarku.

Samsung

Ovde treba istaći da je Samsung nedavno predstavio niz novih tableta, pa ako su prethodni modeli ove kompanije pokazali odlične rezultate u Geekbench-u, sa nepunim radnim vremenom trajanja baterije, novi model će zasigurno pokazati rezultate barem jednako dobre. 

Kao što je već spomenuto, iPad Air Apple na drugom mestu među najbržim tabletima na svetu, prikupio je 2.687 bodova. Na trećem mestu je Google Nexus 7 tablet verzija iz 2013, dobio je 2675 bodova. Kao što možete videti, razlika između rezultata nije jako velika, a ko zna, možda će se situacija promeniti, ukoliko se test parametri malo promene.

Izvor: Which

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes