Samsung Galaxy S 5 će se pojaviti u februaru sa GALAXY Gear 2

Prema korejskom ETNews, Samsung se trenutno priprema za masovnu proizvodnju svog vodećeg smart telefona GALAXY S5. Očekuje se da će početi u januaru naredne godine, a lansiranje uređaja će se održati u februaru ili martu. Dakle, uređaj će biti dostupan 10 meseci nakon objavljivanja GALAXY S4.

Takođe se navodi da će istovremeno sa novim modelom korejska kompanija pokrenuti i drugu generaciju “pametnih” časovnika GALAXY Gear. Oni će biti 15-20 % tanji od svog prethodnika, a verovatno će biti ponuđen u kompletu sa GALAXY S5.

Galaxy s5

Podsetimo se da je, prema najnovijim informacijama dobijenih iz istog izvora, korejska kompanija odlučila da lansira uređaj u najmanje dve verzije. Prva sa metalnim kućištem u premijum segmentu, a druga je standardni model sa plastičnim oklopom. Moguće da dođe i jedinica sa fleksibilnim ekranom.

Uređaji će biti dostupan sa dve vrste procesora, moćni 64 – bitni Exynos i ništa manje moćan Qualcomm Snapdragon 805. Postoje šanse da će biti vodeći model biti opremljen sa čipovima Exynos, od kojih proizvodnja neće biti tako ambiciozana kao sa Snapdragon 805, a možda i korejski proizvođač želi da istakne kroz 64-bitnim procesorom masu proizvoda .

galaxy s5g

Poznato je da ostatak specifikacije uključuje vodeći 5-inčni ekran (najverovatnije sa rezolucijom od 2600 x 1440 piksela ), 3 GB RAM memorije, 16-megapikselnu kameru ( ISOCELL ), 2-megapiksela prednju kameru i bateriju od 4000 mAh (nejasano je kako će ga uklopiti u kompaktno kućište) Operativni sistem je Android 4.4 KitKat. Možda će smartfon imati i IRIS skener.

Zanimljivo, korejski proizvođač očekuje da prodaja GALAXY S5 bude samo 70 % od primene GALAXY S4.

Izvor: ETNews

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes