Samsung i Qualcomm pokazali veoma moćan Galaxy Note 3

Kompanija Qualcomm je na MWC 2014 izložbi pokazala svoj najmoćniji 32-bitni procesor Snapdragon 805 i LTE modem koji može da prenosi podatke brzinom do 300 Mbit/s. Novi čipovi su predstavljeni na specijalno dizajniranoj verziju smart telefona Samsung Galaxy Note 3.

Samsung Galaxy Note 3

Mreža nove generacije LTE uskoro će početi sa korišćenjem širom sveta. Maksimalna brzina prenosa podataka u njima je 300 Mbit/s što je odličan rezultat za mobilne komunikacije.

U kompaniaji Qualcomm su pokazali da su spremni da ugrađuju modeme koji podržavaju ovu tehnologiju ( Qualcomm Gobi 9X35 ) u masivnim smart telefona. Ranije za takve brzine se moglo pohvaliti samo nekoliko modema.

Samsung Galaxy -Note 3

Proizvođači čipova obećali su pojava prvih smart telefona koji podržavaju ultra brze mreže krajem ove godine. S obzirom na činjenicu da je Samsung već adaptiran postojećim softverom na novom smartfonu kao i komponentama, tako da se može biti vrlo verovatno da jedan od prvih smart telefona sa novim moćnim Snapdragon 805 procesor i modem Gobi 9×35 će biti ažuriran na modelu Galaxy Note 3. Najverovatnije, ova jedinica će se prodavati samo u zemljama sa razvijenim mrežama nove generacije LTE.

Izvor: phoneArena

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes