SAMSUNG je patentirao IRIS skener za smart telefone

U oktobru, korejski mediji su objavili da Samsung aktivno radi na sprovođenju u svom smart telefonu inovativan način autentifikacije sa skenerom oka. Koristite ga za otključavanje uređaja i to može uraditi samo vlasnik.

irisf

Tada su tvrdili da će ta funkcija biti dostupna na Samsung Galaxy S5, koji će biti objavljen početkom naredne godine. Taka vpotez će omogućiti Samsungu da bude korak ispred svojih konkurenata sa skener čitačem i proglasi sebe kao inovativnom više nego kompanija Apple.

Ali, to je samo bila glasina, a sada novinari iz Patent Bolt otkrio “sveži” patent Samsunga, što potvrđuje planove za buduće opreme uređaja sa IRIS skenerima.

On je napomenuo da su postojeći moduli na tržištu, uprkos naprednim funkcijama (najveća brzina skeniranja, brzo i tačno prepoznavanje) su preskupi, pa skeniranje će sebi napraviti Samsung (a to je patentirano).

sasingiris

Sistem skeniranja će se sastojati iz više elemenata – senzor blizine na prednjoj kameri, svetlosni element, skener i izvor napajanja. Nakon skeniranja, podaci će biti provereni kod postoćeg sistema, a zatim, po upoređuavnju podataka se smart telefon otključava.

Vrlo je verovatno da Samsung neće imati vremena za masovnu proizvodnju skenera za GALAXY S5, u ovom slučaju, postoji dobra šansa da ga vidimo u GALAXY Note 4 ili premium smart telefon F – serije.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes