Samsung je potvrdio naziv tržišnog lidera u proizvodnji NAND flash-a

Samsung Electronics, najveći svetski proizvođač čipova memorije računara, još jednom je potvrdio svoju lidersku poziciju u segmentu NAND fleša.

nand

Prema podacima tajvanskog DRAMeXchange istraživačke firme, u III kvartalu 2013, Samsung je zaradio od prodaje fleš memorije 2,41 milijardi dolara. Imajući ovo u vidu, pod kontrolom gigant iz Južne Koreje je bio u ovom periodu zatupljen na 38,4 % globalnog tržišta za NAND fleš po oceni stručnjaka.

Poređenje sa prošlogodišnjim podacima koji ukazuju na jačanje položaja društva, od jula do septembra 2012 udeo Global Net Samsung prodaje fleš memorijskih čipova koji se koriste u smart telefonim, tabletim i drugim mobilnim gadžetima, bio je 37,8 .

Drugo mesto na listi najvećih dobavljača NAND fleša u smislu prodaje zauzela je japanska kompanija Toshiba. Njeni prihodi u poslednjem kvartalu izmereni su sa 1,81 milijardi američkih dolara, a udeo na tržištu – 28,9 % .

Treća po veličini bio je SK Hynix, sunarodnik i rival Samsunga je završio III kvartal sa učešćem od 14,1% i prihodom od 883 miliona dolara .

Generalno, na svetskom tržištu za NAND flash čipove u smislu novca dostigao je 6,28 milijardi dolara, što je za 8,8 % više u odnosu na rezultat iz prethodnog kvartala.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes