Samsung je predstavio Galaxy Note 4 novu generaciju fableta

Kompanija Samsung je predstavila Galaxy Note 4 novu generaciju najprodavanijeg fableta. Kako smo kod Samsunga već navikli sam dizajn se nije previše menjao u odnosu na prethodnu generaciju, no specifikacije su nešto poboljšane.
samsung-galaxy-note-4Kao što je i bilo najavljivano u proteklih nekoliko meseci, Galaxy Note 4 ima 5.7 inčni AMOLED ekran, no ovaj put se radi o ekranu u Quad HD rezoluciji 1440 x 2560 px , koju smo imali prilike videti na LG G3. Zavisno od verziji unutar uređaja je Qualcomm Snapdragon 805 procesor sa četiri jezgra radnog takta 2.7GHz, Adreno 420 grafički čip i 3 GB RAM memorije. Za skladištenje podataka vlasnici će imati na raspolaganju 32 GB prosora, koji se može proširiti putem SD kartica kapaciteta do 128 GB.

Osim ove verzije Samsung će u svojoj ponudi imati i verziju sa Exynos 5433 čipsetom i osmojezgarnim procesorom i Mali-T760 grafičkim čipom koja je namijenena domaćem južnokorejskom tržištu.

galaxy-note-s-pen
Na zandnjoj strani uređaja se nalazi 16 MP kamera sa OIS-om, koja može snimati i 4K video zapise. Sa prednje strane tu je i 3.7 MP. Zanimljivo je da Samsung Galaxy Note 4 nema USB 3.0 konektor kao i prethodnik, već stariju generaciju USB 2.0.

Galaxy Note 4 ima i senzor otkucaja srca smešten na zadnjoj strani koji smo imali prilike upoznati na Galaxy S5 modelu. Naravno i ovaj fablet se može koristiti putem S-pen olovke.

Kupci će moći odabrati između bele, crne, zlate i ružičaste verzije uređaja.

Osim Galaxy Note 4 modela, Samsung je predstavio i Note Edge. Ovaj model je po specifikacijama identičan modelu Note 4, no ima ekran koji je zakrivljen preko desnog ruba telefona, tako je je dijagonala 5.6 inča.
note-4-edge
Ovaj rub ekrana je nezavisan o glavnom ekrana, tako da omogućava pregled obaveštenja bez potrebe za podizanjem uređaja sa stola i njegovim otključavanjem.  Kompanija će takođe ponuditi programerima dodatne SDK kako bi mogli napraviti vlastite aplikacije koje će se moći prikazivati u ovom delu ekrana.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes