Samsung je zvanično predstavio Galaxy S5

Kompanija Samsung je zvanično predstavila svoj novi vodeći smart telefon GALAXY S5 na izložbi MWC 2014 u Barseloni.

Samsung GALAXY S5 je dobio 5,1-inčni Super AMOLED ekran sa Full HD rezolucijom, najnoviji Quad-core Qualcomm Snapdragon 801 procesor sa radnim taktom od 2.5 GHz, 2 GB RAM-a i 16 / 32 GB interne memorije proširive preko microSD kartice.

galaxy .s5On poseduje dve kamere – prednja sa 2.1 megapiksela i glavna sa 16 megapiksela. Glavna kamera može da se pohvali autofokusom sa 0,3 sekundi, a novi HDR podršku za Selective Focus, koji izdvaja jedan predmet i zamagljuje sve oko njega.

Kapacitet baterija je 2800 mAh (do 21 sat razgovora). Novi režim Ultra Power Saving se pali kada je kritičan prikaz napunjenosti i onemogućava maksimalne mogućnosti da bi se produžilo vreme za pozive i poruke.

Važno je napomenuti da je sada vodeći Samsung smart telefon, zaštićena od vode i prašine ( IP67 – moguće ronjenje do dubine od 1 m ). Kao što se očekivalo, ima i čitač otisaka prstiju, ugrađeno u dugme Home. Koristiti se za otključavanje smartfona, kao i za mobilna plaćanja.

Poseduje i senzor srca, barometar, standardni set bežičnih modula, uključujući Wi-Fi 802.11ac i LTE Advanced. Zanimljiva opcija je Download Booster, koja omogućava korišćenje Wi-Fi i LTE modula – da bi preuzimali fajlove sa veoma velikim brzinama.

Dimenzije novog smartfona su 142 x 72,5 x 8,1 mm, a težina je 145 grama. U poređenju sa dimenzijama modela GALAXY S4 – 136,6 x 69,8 x 7,9 mm, težina – 130 grama. Očito da je novi model znatno se povećao po veličini.

Operativni sistem je Android 4.4.2 KitKat. Jak naglasak je sada stavljen na fitnes komponente. Ugrađeni sezonri otkucaja srca, pedometar i ažurirani set aplikacija S Health 3.0 će Vam pomoći da držite dobru formu.

Uređaj je predstavljen u 4 boje – bela, plava, tamno siva i zlatna. Globalni prodaja modela Samsung Galaxy S5 će početi 11. aprila i biće dostupan u 150 zemalja.

Izvor: Samsung

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes