Samsung najavio Galaxy S5 LTE-A

Kompanija Samsung je najavila izlazak nove verzije Samsung Galaxy S5 LTE-A, koji će nažalost biti dostupan isključivo na južno korejskom tržištu.

,galaxy-s5-lte-a-650x0Trenutno ova kompanija nema planove da ovu verziju plasira na ostala tržišta, no očekuje se skori dolazak sličnog, jačeg,  modela i na ostalim tržištima. Cena Galaxy S5 LTE-A je vrlo visoka, oko 680 €, s obzirom da se radi o domaćem tržištu, gde se Galaxy modeli prodaju po znatno nižim cenama u odnosu na ostatak sveta.

Ovo je prvi samrt telefon ovog proizvođača koji ima QHD ekran rezolucije 2560 x 1440 px, uz 100,000:1 odnos kontrasta. U odnosu na osnovnu verziju, ovaj model ima i novi, brži chipset, a radi se o Qualcomm Snapdragon 805 sa četiri jezgra radnog takta od 2.5 Ghz. Osnovni model ima Qualcomm Snapdragon 801 procesor. Poboljšani Samsung Galaxy S5 ima Adreno 420 grafički procesor i 3 GB RAM memorije, dakle 1 GB više od modela S5..

Samsung Galaxy S5 LTE-A dolazi sa IP67 sertifikatom, što znači da je takođe otporan na prašinu i vodu, a ima i senzor otiska prsta kao i heart rate senzor.

Sa zadnje strane je 16 MP kamera sa auto fokusom, LED osvetljenjem koja može snimati i 4K video zapise. LTE-A konekcija omogućava brzine downloada do impresivnih 225Mbps. Uređaj dolazi sa Android 4.4 KitKat OS-om, a dolaziti će u nekoliko boja – crnoj, zlatnoj, beloj, zelenoj i ružičastoj.

 

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes