Samsung najavljuje Galaxy K kamerafon krajem aprila

Početkom aprila, bilo je informacija da će se kamerafon Samsung Galaxy S5 Zoom prodavati pod imenom Galaxy K. Sada je i samu tu informaciju potvrdio južnokorejski proizvođač.

Kompanija Samsung je poslala pozivnice za događaj Samsung Media Day, koji će se održati 29. aprila u Singapuru  u Design Museum Red Dot. Na pozivnicama je natpis «Kapture moment», gde je prvo slovo istaknuo «K», na mestu gde po pravopius i gramatici za ovaj izraz treba stajati «C» (Capture the moment). Dakle, programeri su nagovestili objavu proizvoda sa proširenim fotografskim funkcionalnostima.

Galaxy K

Prema glasinama, model Samsung Galaxy K će dobiti 20-megapikselni fotoaparat sa optičkim zumom od 10x, sistem za optičku stabilizaciju slike i Xenon blic, dok je u modelu Galaxy S5 postavljen 16-megapikselni foto modul.

Osim toga, kamerafon iz Samsunga se očekuje sa 4,8-inčnim Super AMOLED ekranom sa rezolucijom od 1280×720 piksela, 16 GB interne memorije, sa šestojezgrnim procesorom Samsung Exynos 5 i grafičkim akceleratorom Mali-T624 i 2 GB RAM memorije.

Samsung Galaxy KTakođe se spominju prisutnosti 2-megapikselne prednje kamere i podrška za bežične tehnologije Wi-Fi, Bluetooth, GPS i NFC. Nastupiće Android 4.4.2 KitKat operativnim sistemom.

Izvor: phonearena.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes