Samsung otvorio vrata “pametne kuće” budućnosti

Samsung Electronics je predstavio novu uslugu Samsung Smart Home, koji Vam omogućava da kombinujete kućnu mrežu Smart televizore, pametne telefone, digitalne aparate i kontroliše ih sa jedne integrisane platforme.

Samsung Smart Home

Samsung Smart Home će biti predstavljen na CES-u 2014 u Las Vegasu i biće dostupan korisnicima u prvoj polovini 2014. Samsung takođe planira da aktivno sarađuje sa svojim partnerima da bi se povećao iznos uređaja koji mogu da kreiraju novi jedinstveni svet povezivanja bez granica.

Servis Samsung Smart Home korisniku daje mogucnost da kontroliše sve uređaje u kući sa jednog aplikativnog servera i integrisane platforme kombinujući kuće mrežne uređaje kao što su frižider i veš mašina, televizori, kamere, smart telefoni i ručni uređaji, kao naprimer Samsung Galaxy Gear.

Tri glavne funkcije Samsung Smart Home servisa su: Upravljanje uređajima (Device Control), nadgledanje kuceu (Home View) i Smart korisnički servis (Smart Customer Service), sve ovo će Vam omogućiti da se lako povežete sa uređajima bilo kada i bilo gde.

Tehnike upravljanja uređajima će pomoći da promenite podešavanja bez obzira da li je korisnik u zemlji ili inostranstvu. Možete da omogućite i onemogućite klimu ili osvetljenje jednostavnim klikom na ikonu aplikacije pametne kuće na mobilnim uređajima, u kombinaciji sa kućnih aparatima u mreži.

I takođe pruža priliku da preuzmete kontrolu. Dovoljno da kažemo komandu na mobilnom uređaju, kontroler će izvršiti komandu, na primer, kažete ” napusti dom ” za Samsung Galaxy Gear to znači da ugasi svetla u kući, ili ” Laku noć ” za daljinski upravljač za TV da se ugasi.

Funkcija nadzora Vam omogućava da prikažete trenutnu sliku na smart telefonu ugrađenu u aparate sa kamerama u kući. Smart – servis će poslati podsetnik da proverite opremu i da li je potrebno servisiranje.

Samsung Smart Home programeri su prvenstveno usmerena na smart – TV, pametne telefone i kućne aparate. U budućnosti, povećanje broja usluga podrške u radu sa proizvodima koje je objavio Samsung i drugi proizvođači.

Samsung je takođe razvio softverski protokol (SHP) pametne kuće, da bi mogli da povežete opremu izdatu od strane drugih kompanija. U saradnji sa partnerima, kompanija planira da stvori jedinstveni ekosistem za povezivanje opreme u kući .

U budućnosti, Smart Home Servis će omogućiti da pratite potrošnju energije, bezbednost, zdravlje i performanse korisnicima sa novim aplikacijama razvijenim u saradnji sa partnerskim kompanijama u novi tržišnom segmentu sa visokim komercijalnim potencijalom životne sredine.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes