Samsung predstavio pametne satove Gear 2 i Gear 2 Neo na OS Tizen

Ne čekajući otvaranje izložbe MWC, Samsung je predstavio drugu generaciju pametnih satova – Gear 2 i Gear 2 Neo. Oba uređaja rade na operativnom sistemu Tizen, dok je prošle godine objavio prvu verziju satova na osnovu platforme Android.

Gear 2 i Gear 2 Neo

Samsung Electronics danas je predstavio uređaje Samsung Gear 2 i Gear 2 Neo. Samsung Gear 2 i Gear 2 Neo donose korisnicima poboljšanu povezivost i potpuno integrisani pristup za najličnije iskustvo nošenja, istaknuto je prilikom predstavljanja. 

“Sa Samsung Gear 2 i Gear 2 Neo poboljšali smo sve što korisnici vole kod uređaja Gear kako bi ponudili neusporedivu slobodu u njihovom svakodnevnom životu”, izjavio je JK Shin direktor i predsednik sektora IT & Mobile u Samsungu

Kamera je integrisana u kućištu uređaja, umesto u kaiš, čineći Samsung Gear 2 elegantnim pametnim saputnikom. Korisnici sada mogu izraziti svoje raspoloženje i uskladiti ga sa svojim modnim izražavanje zamenom kaiša koji je sada dostupan u nekoliko boja: crnoj, zlatno-smeđoj i boji divlje naradže za Gear 2 te crnoj, sivoj i boji divlje naradže  za Gera 2 Neo. Pozadina početnog ekrana, dizajn sata i font takođe se mogu prilagoditi kako bi odgovarali osobnom ukusu svakog korisnika. 

Oba uređaja nude i mogućnost ličnog fitness trenera u realnom vremenu, omogućavajući korisnicima da razviju prilagođenu fitness rutinu i prate otkucaje srca.

Uređaji Gear 2 i Gear 2 Neo omogućuju korisnicima da prihvate ili odbiju poziv i poruku te pruža trenutna obaveštenja prilagođena korisnikovim aktivnostima i navikama. 

gear 2

Ekran je ostato isti – 1,63-inčni Super AMOLED sa rezolucijom od 320 × 320 piksela. Procesor je sada dual 1 GHz. Neobično je da, je kapacitet baterije smanjen sa 315 na 300 mAh. U Samsung su uvereni da će trajati tri dana uz backup uređaja i sa standardnim dnevnim opterećenje (do šest dana – na niskim opterećenjema).

Gear 2 i Gear 2 Neoa

RAM je i dalje 512MB, kapacitet nije previše promenio i iznosi 4GB. U Gear 2 je integrisana kamera rezolucije 2 megapiksela sa autofokusom i mogućnošću da slika HD u 30 frejmova u sekundi.

Dimenzije sata se nisu promenile, samo je debljina smanjena za 1,1 mm. Težina smanjena sa 74 na 68g u slučaju Gear 2, dok je Gear 2 Neo težak svega 55g. Oba modela su sada opremljeni sa izmenjivim kaiševima.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes