Samsung predstavio smartfon Galaxy Grand Max

Samsung se neumorno trudi zadržati naslov proizvođača sa najvećim brojem dostupnih modela smartfona na svetskom tržištu. Da je to tako svedoči još jedan model kojeg je kompanija pripremila za domaće (južnokorejsko) tržište – Galaxy Grand Max.

Samsung Galaxy Grand MaxMax dolazi sa ekranom veličine 5,25-inča kojeg odlikuje HD rezolucija od 1280 x 720 piksela. Pokreće ga Qualcomm četverojezgarni Snapdragon 410 takta 1,2 GHz, dok je za potrebe operativnog sistema i pratećih aplikacija Samsung pripremio (pomalo manjih) 1,5 GB RAM-a. Što se tiče skladišnog prostora Max raspolaže sa početnih 16 GB koji se lako mogu proširiti za dodatnih 64 GB putem microSD memorijske kartice.

Ovaj model smartfona bi se mogao najviše svideti ljubiteljima selfija, jer je Samsung sa prednje strane ugradio širokougaonu kameru rezolucije 5 MP. Zadnju stranu uređaja krasi 13 MP kamera koja je opremljena i LED blicom. Od dodatnih mogućnosti zadanja kamera raspolaže sa autofokusom, detekcijom lica i osmeha, geo tagiranjem, HDR-om, te panoramskim modom.

Što se tiče visine i širine Max broji 146 x 74,8 milimetara, dok debljina uređaja iznosi 7,9 milimetara. Po pitanju težine ovaj uređaj je jedan od onih za koje znate kada Vam nisu u džepu jakne. Naime težina uređaja iznosi ukupno 161 grama. Maxova baterija ima kapacitet od 2.500 mAh, što bi uz zadnju 4.4.4. verziju KitKat Androida trebalo biti dovoljno da tokom dana ne tražite panično utičnicu kako biste istu nadopunili.

U prodaju na domaćem (južnokorejskom) tržištu kreće kroz koji dan po ceni od 290 dolara, dok se dolazak na ostala tržišta očekuje nešto kasnije.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes