Samsung televizore možete kontrolisati pokretima prstiju

Samsung je obećao da će iznenaditi sve posetioce na CES-u 2014 njihovim televizorima, ne samo sa 105-inčnim zakrivljenim, ali obično Smart TV linijom u 2014.

Samsung smart jpg

Inovacije kod televizora utiču ne samo na tehničke specifikacije već i način upravljanja. Kompanija je izdala saopštenje da su ka tome veoma usmereni.

Posebno žele da istaknu inovaciju sa upravljanjem pokretima prstiju. Ranije Samsung Smart TV mogao da vidi pokrete ruku, sada za nekoliko operacija možete koristiti samo jedan prst, pri tom ne mašući rukama. Sa ovim pokretima, korisnici mogu da promene kanal, podese jačinu zvuka, prelistavaju slike, itd . Možete na primer da zaustavite video, ili idite na prethodni ekran pomoću pokretom prsta u suprotnom pravcu.

Takođe, značajno poboljšana je kontrola glasom. Ima11. podržani jezika, ali je Samsung obećao da će dodati još 12 u 2014-toj. Specijalisti kompanije su analizirali statistiku o najpopularnijim zahtevima najjednostavnijim mogućim. Na primer, da biste promenili kanal sada treba pomenuti samo naziv, a ranije ste morali da kažete dve uzastopne komande.

Sada, ako korisnik želi da sazna trenutno vreme, cene akcija ili sportske rezultat, nakon odgovarajuće glasovne komande videćete mali iskačući prozor sa pronađenim rezultatima, koji zatim možete proširiti.

Izvor: Samsung

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes