Skener otiska prsta na Samsungu Galaxy S5 – svi detalji

Izvor Sammobile je na osnovu podataka iz više izvora upoznatih sa situacijom rekao o tome kakav je novi sistem autentifikacije za vodeći model smart telefona Samsung.

Samsung Galaxy S5Konačno je potvrđeno da će Samsung Galaxy S5 dobiti čitač otiska prsta, a ne irisa ili mrežnjače. Međutim, skener neće biti stavljen na ekran (kao što bi mnogi pretpostavili), već u dugme Home.

Samsung je nastavio tradiciju koristeći centralno fizičko Home dugme i dva dugmeta sa obe strane na dodir. Virtuelna dugmad na ekranu na modelu Galaxy S5 se još ne znaju tačno.

Kod ovog skenera otisaka prstiju u modelu Galaxy S5 će imati drugačiji operativni princip nego u iPhone-u 5s. Kod Apple smartfona korisnik treba da stavi prst na senzor, dok  kod Samsung modela će se držati prst (od početka do kraja) na dugmetu. Ova implementacija je očigledno izabranA jer će biti pravougaoni, a ne okrugli oblik dugmeta.

A ako brzo pređete prstom, otisak, verovatno neće biti prepoznat. U vreme projekcije otisak prsta će biti prikazan. Još jedna mana ovog sistema je osetljivost za detekciju vlažnih i znojavih prstiju, tako da ni tada neće biti prepoznat otisak.

Scanning of a fingerprint with  new technologiesDakle, postoje neke situacije kada takva identifikacija sistema može biti izuzetno neprijatna. Na primer, ako vam je potrebno da brzo pozovete broj tokom vožnje, ili na kiši.

U suštini sistem može da snimi do 8 otisaka prstiju, dok na jedan od njih ćete morati da dodelite funkciju za autorizaciju. Uzgred, potvrda identiteta otiskom prsta može da se koristi ne samo za otključavanje, već i za kupovinu aplikacije u Samsung Apps-u, i za prijavu na sajt (umesto pamćenja lozinke možete da skenirate prst).

Pored toga, vlasnik uređaja će biti u stanju da sakrije određene informacije na svom telefonu, štiteći svoja lična ovlašćenje. U skrivenom folderu, možete da sačuvate važna dokumenta, lične fotografije u privatnom režimu ćete ih zaštititi od radoznalih očiju.

Izvor: sammobile.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes