Skype 5.0 za Android sa sinhronizacijom telefonskog imenika

Microsoft je izdao novi Skype 5.0 za Android, u kojem je glavna novina podrška za povezivanje Skypea sa telefonskim imenikom. Ova funkcija bi trebala u idućih nekoliko sedmica biti dostupna svim korisnicima ovog popularnog servisa na Android uređajima.

Skype1Kada funkcija postane dostupna, korisnik će biti obavešten da unese svoj broj tlefona kako bi Skype mogao napraviti verifikaciju. Kada se verifikacija napravi, aplikacija će automatski pretražiti kontakte u imeniku i sinhronizovati ih sa Skypeovim adresarom. Ovaj način sinhronizacije koriste još neki popularni servisi za komunikaciju poput Vibera i WhatsApp Messengera.

Korisnici će se takođe moći prijaviti i putem dosadašnjeg Microsoft naloga, kako bi sinhronizovali svoje kontakte iz Outlook.com i Windowsa 8.

U podešavanju Skypea moći će se i isključiti ova funkcija, tako da će korisnici imati i dalje potpunu kontrolu nad svojim kontaktima, tvrde iz Microsofta, a moći će i deaktivirati svoj broj ukoliko ne žele da ih drugi korisnici servisa nađu preko broja telefona.

Skype 5.0 se može besplatno preuzeti iz Google Play trgovine za Android pametne telefone i tablete

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes