Slate 6 i Slate 7 VoiceTab – HP jeftini tablet telefoni

Krajem decembra, pisali smo da će HP lansirati na tržište jeftine smart telefone sa velikim ekranima – 6 i 7 inča. Ovaj poslednji je, u stvari, uključen u kategoriji tableta (mada granice između smart telefona i tableta se sve više smanjuju).

Slate HP

I sada konačno HP je predstavio svoje uređaje u Indiji – Slate 6 i 7 VoiceTab. Sudeći po imenu ,kompanija ih i dalje vodi kao tablete, sa kojima se može napraviti glasovni poziv.

Oba uređaja rade na Android 4.2.2 Jelly Bean platformi i trebao bi da bude u prodaji u februaru (najpre u Indiji). Cena trenutno nije poznata, ali je ranije izveštavano da neće premašiti 250 dolara.

Rečeno je još da će Slate 6 i Slate 7 VoiceTab imati Quad-core procesore, 16 GB interne memorije (proširive sa microSD do 32GB), poseduje još i  prednje stereo zvučnice i dve kamere – prednja sa 2 megapiksela i glavna sa 5 megapiksela.

HP Slate 6 dobio 6 6-inčni IPS ekran kao smartfon sa rezolucijom od 1280×720 piksela, dok je HP Slate 7 VoiceTab dobio  7-inčni IPS ekran sa rezolucijom od 1280×800 piksela. HP Slate 6 je debljine  8,9 mm, a Slate 7 VoiceTab je 9,5 mm.

Detaljnija specifikacija uređaja i njihove cene bi trebalo da bude dostupna uskoro

Izvor: recode

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes