Smartfon OnePlus One sa zamjenjivim zadnjim poklopcima

U očekivanju objave smartfona OnePlus One, koji je zakazan za 23. april na internetu su se pojavile zvanične fotografije uređaja, kao i slike izmenjivih zadnjih poklopaca «StyleSwap».

OnePlus-One-1-640x249

Nema sumnje o sličnosti dizajnerskih trendova sa OPPO Find 7, iako njihov identičan izgled se ne može baš tako nazvati. Za razliku od OPPO Find 7, smartfon OnePlus One ima displej malo iznad površine kućišta, koje bi, prema programerima, trebalo zaštititi displej od oštećenja prilikom pada.

OnePlus-One-back-uncovered

Kao što se očekivalo, OnePlus One će dobiti cenu od oko 400 dolara. Uređaj je baziran na Quad-Core procesoru Qualcomm Snapdragon 801, a pored toga je opremljena sa  5.5 ” displejom osjetljivim na dodir sa rezolucijom od 1080p, 3GB RAM-a i 13-megapikselnu kameru sa senzorom Sony Exmor IMX214, koja ima potporu optičkom stabilizacijom slike i video snimka sa rezolucijom od 4K. Rezolucija od prednje kamere je 5 megapiksela.

Kapacitet baterije smartfona je 3100 mAh, Odluka da se koristi ugrađena baterija je diktirana od strane želja da se osigura maksimalni kapacitet, a da se pritom zadrži tanak dizajn telefona.

Kupcima OnePlus One će biti ponuđen sa pet tipova izmenjivih poklopaca «StyleSwap» – svila, peščara, bambus, teksas i kevlar. Uzgred, poslednja tri su napravljena od pogodnog materijala. Uređaj će doći sa firmware-om CyanogenMod 11 zasnovan na Android 4.4 KitKat-u.

OnePlus-One-StyleSwap-back-covers-640x380

U početku OnePlus One će biti dostupan samo po pozivu, a ponuda će biti ograničena. Među prvima prilikom da postanu vlasnici smart telefona dobiće američki stanovnici, Velikoj Britaniji i Kanadi. Posle toga će uređaj ici u prodaju u Austriju, Belgiju, Dansku, Finsku, Francusku, Nemačku, Hong Kong, Italiju, Holandiju, Portugal, Španiju, Švedsku i Tajvan.

Izvor: phandroid.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes