Smartphone na vetrobranskom staklu vašeg automobila

HeadsUP-650x283

 

Start-up kompanija NeXt razvila je virtuelni displej koji projektuje funkcije mobilnog telefona na vetrobransko staklo u automobilu. To Vam omogućava da koristite svoj smartphone dok vozite bez ometanja od puta.

Navigacija, tekstualne poruke, telefonske pozive i obaveštenja prikazuju se na vetrobransko staklu ispod linije vozačevog vida, ne narušava vidljivost. HeadsUp! koristi prepoznavanje govora i kontrole pokreta senzorima. Sa ovakvim karakteristikama možete da šaljete poruke bez dodirivanja smartfona.

HeadsUP-windshield-650x178

Prototip test je pokazao da je ekran na vetrobranskom staklu znatno smanjuje vreme reakcije. Ruke se drži na volanu,a oči gledaju na put. HeadsUP! je bezbedan i efikasan, tako kažu autori projekta. Statistika pokazuje da vozači dobijaju SMS tokom vožnje, to povećava rizik u toku veožnje.

Da biste se povezali sa HeadsUp! dovoljno je da pomoću aplikacije na smartfonu podesite prateću vezu preko USB-a ili Bluetooth-a. U pasivnom režimu rada HeadsUP! ostaje transparentan. Ekran se automatski aktivira kada stiže poziv ili poruka. Odgovorite na dolazni poziv ili poruku pomoću pokreta.

Da bi se HeadsUp! pokrenuo u masovnoj proizvodnji potrebno je 50.000 dolara  Programeri planiraju da podignu novac sa kraudfandingovog sajta Indiegogo. Kampanja za prikupljanje sredstava će se završiti 23. decembra.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes