Smartwatch Samsung Gear Solo stiže u septembru

Na IFA sajmu koji se održava početkom sledećeg meseca u Berlinu, Samsung će predstaviti Gear Solo smartwatch. Za razliku od ostalih smart satova koji su zavisni od smartfona ili tabletu na kojeg su povezani, Gear Solo će imati vlastitu SIM karticu što će omogućavati pozivanje i slanje poruka direktno sa sata.

Samsung-Gear-Solo-smartwach

Trenutno nije poznat operativni sistem ovog uređaja, da li će to biti Samsung Tizen ili Google Android Wear. Vrlo lako je moguće da će uređaj doći sa Tizenom s obzirom da trenutne verzije Android Wear-a rade isključivo u saradnji sa smart telefonom ili tabletom.

Činjenica da se Galaxy Wear neće direktno morati povezati sa drugim uređajem može vrlo dobro doći u situacijama kada nemate telefon sa sobom, a morate obaviti poziv.

Samsung Gear Solo će biti predstavljen paralelno sa novim Galaxy Note 4 fabletom. Samsung je zakazao event za 3.septembear na kojem će biti predstavljen jedan od najočekivanijih smart telefona u ovoj godini.

Nezvanične specifikacije Samsung Galaxy Notea 4 su 5.7“ QHD ekran, quad-core Qualcomm Snapdragon 805 procesor, 3 GB RAM memorije i 16 MP kamera.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes