Sony će uskoro predstaviti Xperia Z4 i Z4 Ultra

Sony već neko vreme ima običaj izdavati dva puta godišnje novi model u Xperia Z seriji smart telefona. Sledeći model Sony Xperia Z4 bi trebao izaći početkom 2015. godine, a pretpostavlja se da bi trebao biti predstavljen uoči CES 2015 sajma, točnije 5. januara. Prema navodima Phonearene, tehničke specifikacije Sony Xperia Z4 su već poznate, a osim ovog modela istovremeno bi trebao biti predstavljena i veća verzija Xperia Z4 Ultra.

sony-xperia-z4Xperia Z4 bi trebala imati 5.4 inčni ekran Quad HD rezolucije, a svi oni koji su očekivali novi 64-bitni Snapdragon 810 čipset će biti možda pomalo razočarani jer se Sony odlučio za stariji Snapdragon 805 čipset.

Ostatak specifikacija su čak 4 GB RAM memorije,  20.7 megapikselna glavna (zadnja) kamera i 4.8 megapikselna prednja kamera. Isti izvor tvrdi da će uređaj dolaziti sa novim Android 5.0 Lollipop operativnim sistemom. Dakle ove specifikacije su nešto druhačije (slabije) u odnosu na one kada su se pojavile prve glasine o Xperia Z4.

Dijagonala ekrana većeg modela Z4 Ultra bi trebala biti 5.9 inča (iako je bilo najava da bi ovaj model mogao imati dijagonalu ekrana od čak 6.4 inča), dok bi ostale tehničke specifikacije trebale biti slične manjem modelu, Čipset je isti Snapdragon 805, 4 GB RAM-a, no kamera bi trebala imati 16 megapiksela. Sony Xperia Z4 Ultra bi trebao biti i jedan od najtanjih phableta – svega  5.7mm, što bi se mnogima moglo svideti.

Kako je Sony upravo predstavio novi IMX230 senzor kamere, najverovatnije će Xperia Z4 i Z4 Ultra biti opremljeni upravo sa tim senzorom.

Očito se Sony odlučio za ipak nešto veće izmene jer razlika između Z3 i Z2 modela je bila minimalna.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes