Sony izdao nadogradnju za smartfon Xperia Z2 i Xperia Z2 Tablet

Sony je za svoje nešto starije uređaje, smartfon Xperia Z2 i tablet Xperia Z2 Tablet izdao nadogradnju na Android 4.4.4 KitKat (sa Android 4.4.2 verzije) koja će doneti nekoliko novosti koje su uglavnom već poznate sa Xperia Z3 uređaja.

Sony Xperia Z2 Xperia Z2 TabletNajvažnija novost je dodavanje opcije Remote Play koja omogućava izvođenje Playstation 4 igara na ekranima Xperia Z2 i Xperia Z2 Tablet uređaja putem Wi-Fi veze.

Oba uređaja dobijaju reprodukciju zvuka visoke rezolucije, Sony DSEE HX tehnologiju koja podiže kvalitet kompresovanih zvučnih datoteka te optimizaciju za različite Sony headsetove. Kamere uređaja su takođe dobile poboljšanje u vidu novih opcija Sound Photo, AR Fun, Multi Camera te Face In.

Tu je i nova opcija pametne rotacije ekrana koja namešta rotaciju ekrana u skladu sa načinom kako korisnik drži svoj uređaj. Putem opcije Record Screen moguće je snimiti ono što se trenutno događa na ekranima uređaja.

Posebna opcija Battery Stamina Mode omogućuje uštedu i produženo trajanje baterije. Na kraju tu je i mogućnost otključavanja uređaja ukoliko se u blizini nađe neki autorizovani Bluetooth uređaj kao što je Sony Smartband smart rukavica.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes