Sony predstavio smartfon Xperia C3

Sony Xperia C3 će biti odličan izbor svim fanovima „Selfie“ fotografija. I sam proizvođač tvrdi da je ovo najbolji „Selfie“ smartfon na tržištu jer je opremljen sa 5 MP prednjom kamerom as širokokutnim objektivom. Osim ovoga, prednja kamera ima i soft flash osvetljenje kako bi lako mogli snimati sami sebe čak i u mraku.

Sony-Xperia-C3Kako bi kvalitet fotografija bila na visokom nivou, Sony Xperia C3 je opremljena sa Superior Auto modom koji upravlja sa HDR i LED flash osvetljenjem i automatski podešava postavke na optimum.

C3 je opremljena i sa nekoliko aplikacija za upravljanje kamerom, kao i softverom za dodavanje efekata i filtra na fotografije. Sa uređajem dolaze instalirane neke poznate, ali i manje poznate aplikacije – Timeshift-burst, Picture effects, Movie Creator, Social live Sweep Panorama i Vine.
Xperia C3 ima i zadnju 8 MP kameru sa Exmor RS senzorom koji se nalazi i na skupljim modelima iz Xperia serije. Ostatak hardvera je sasvim solidan – 5.5“ ekrana na dodir sa BRAVIA tehnologijom HD rezolucije, 1.2 GHz Snapdragon četverojezgarni procesor i 1 GB RAM memorije. Tu je i 8 GB interne memorije kao i podrška za microSD kartice do 32 GB.

Osim standardnih opcija za spajanje (Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS) tu je i podrška za 4G LTE mreže. Baterija ima kapacitet 2500mAh i trebala bi izdržati do 30 sati razgovora, odnosno preko 1000 sati u stand-by modu. Uređaj dolazi sa najnovijom verzijom Androida KitKat.

Sony Xperia C3 kreće u prodaju sledeći mesec, a kupci će moći odabrati između crne, bele i boje “nane” (plavo-zelene) varijante.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes