Sony predstavio Xperia Z3 Tablet Compact

Sony je bio vrlo aktivan na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu. Osim novih smart telefona iz Xperia Z serije i novog low-budget smartfona Xperia E3, predstavljen je i Xperia Z3 Tablet Compact, 8 inčni tablet koji bi trebao biti jedan od najvećih konkurenata Googleovom Nexus 7 i Appleovom iPad mini tabletu.

sony-xperia-z3-tabletDakle, radi se o tabletu dijagonale ekrana od 8 inča, koji ima rezoluciju 1200 x 1920 px, što daje nekih 283 PPI. Unutra se nalazi četverojezgarni Qualcomm Snapdragon 801 procesor sa radnim taktom od 2.5 GHz i 3 GB RAM memorije. Vlasnici će imati na raspolaganju 16 GB interne memorije i do 128 GB memorije na SD kartici.

Ukoliko poželite koju fotografiju i to ćete moći napraviti sa Xperia Z3 Tablet Compact tabletom jer sa zadnje strane se nalazi 8 MP kamera sa Exmor RS senzorom koja može snimati i 1080p video zapise, a za video pozive tu je i prednja 2.2 MP kamera. Baterija ima kapacitet od 4500mAh.

Sony je odlučio ovaj uređaj opremiti i sa podrškom PS4 Remote Play, odnosno omogućiti streamovanje video igara sa PlayStationa 4 putem bežične kućne mreže. Što se tiče softvera, Xperia Z3 Tablet Compact dolazi sa Android 4.4 operativnim sistemom.

Kao i ostali ovogodišnji smartfoni u Xperia Z seriji ili Samsungov Galaxy S5 i ovaj tablet ima IP68 sertifikat koji garantuje vodonepropusnost do 1 m dubine i otpornost na prašinu.

Tablet kreće u prodaju već krajem ovog meseca po ceni od oko 400 evra za Wi-Fi verziju, odnosno oko 500 evra za 4G LTE verziju.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes